Sååå mycket glass!
tycker om bilder på bakelser o mat osv men bara då ja vet att ja e i ett mood att kunna stå emot att bli sugen.
de dagar ja känner mig bra så letar ja upp dessa bilder sj o kollar på.
- två morötter, ett par skivor äpple, ett gäng vindruvor
- en varma koppen
- 250 g kvarg
- 20 g kasein med vaniljsmak
- 1 dl lättmjölk
- Sötningsmedel efter smak
- Vaniljessens efter smak
10 port – 45 kcal per portion Pinnglassformar finns att köpa i många inredningsbutiker och varuhus.
Du behöver:
225 g färska eller frysta och tinade jordgubbar
1 medelstor banan
1 dl vaniljvisp
Så här gör du
Mixa jordgubbar och banan fint i en matberedare eller med stavmixer. Vispa vaniljvispen till fast skum med elvisp. Vänd ner fruktmoset i vaniljvispen. Fyll glassmeten i pinnglassformar, tryck ner pinnen och frys in i minst 4 timmar.
Lossa glassarna ur formarna genom att doppa formen i hett vatten i 10–15 sekunder. Dra i pinnen och låt glassarna tina i 10–15 min före servering. De är godast när de nästan börjar smälta.
(Jag e dock tveksam till att använda mig av vaniljvispen, men man kanske kan köra på nåt annat?)
Blueberryice:
1 burk Kasella.
Blåbär
1 matsked floursocker!
Blanda med mixer o in i kylen typ 30 min.
ca 150 kcal?
Lakrits:
Vänd ner 100 g lättkvarg i smeten och ställ i frysen 1-2 timmar.
Blir lite isigt men ack, ack så gott
Gillar du inte lakrits går det givetvis att smaksätta med något annat. Kanske slänga i lite prottepulver för att boosta statsen lite?"
Stats: 67 kcal, 13 g protein, 0 g fett, 4 g kolhydrater
Snabb vanilj- och jordgubbsglass:
1 port
- 200g lättkesella
- 100g frysta jordgubbar (eller hallon om du gillar det bättre)
- 1,5 msk stevia strö
- 1 krm vaniljpulver
1. Ha i alla ingredienser i en bunke/skål. Mixa med en stavmixer tills det mesta är mixat. Jag gillar att det är lite kesella som inte blir mixat, då blir det lite mer vaniljsmak på glassen och det blir en snygg “marmorerad” effekt .
2. Skopa över blandningen i en platsbunke med lock och ställ in i frysen i ca 20 min. Ta ut och rör om en gång så glassen inte stelnar helt, ställ in i frysen i ytterligare 15-20 min.
3. Ta ut och servera.
*Du kan också skippa steg 2 och äta glassen på en gång, men den blir mer likt glass (och inte som en sorbet) om den får stå i frysen.
Näringsvärde per portion:
180 kcal
27 g protein
12 g kolhydrater
3 g fett
- 2 frysta bananer
- 1 msk kakao
- 2 rutor (ca 25g) mörk sockerfri choklad, hackad
- 20g valnötter
- 100g lättkesella + 2.5 msk lättmjölk (laktosfri om du vill)
MEN vill man inte mixtra sj o e ute med kompisarna. så kan man ju tex ta nån av dessa:
Tips på smalare glassar:
♥ Solero Berry Berry
Sorbetglass med smak av jordgubb & skogsbär
99 kcal per glasspinne.
♥ Solero Pineapple
Isglass Med smak av ananas fylld med riktiga ananasbitar.
60 kcal per glasspinne
♥ Calippo Cola
Isglass med smak av Cola.
88 kcal per glass.
♥ Twister
Isglass med smak av ananas, citron & jordgubb.
70 kcal per glasspinne.
♥ Twister Fruit
Is & grädd-glass med smak av ananas, citron, jordgubb & lime.
85 kcal per glasspinne.
♥ Skruven Tropical
Isglass med smak av mango, persika, passionsfrukt & ananas.
90 kcal per pinne.
♥ Piggelin
Isglass med smak av Tuttifrutti.
55 kcal per glasspinne.